babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Első lépések a baba étrendjének bővítéséhez (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Eljön az az idő, amikor a természetes szoptatás nem biztosít elegendő táplálékot a kisgyermekünk számára.
Adunk néhány tippet mikor és hogyan kezdd el az új ételek bevezetését a gyermeked étrendjébe.

 

Mikor

 

A gyermek gyakran jelzi, hogy készen áll a változásra: gyakrabban kezd el anyatejjel táplálkozni, gyakrabban ébred fel, és elindul az étkezés felé vezető úton. Jelenleg a szakemberek azt javasolják, hogy a gyermekek étrendjét életük 6. hónapja után kezdjük bővíteni. Ez vonatkozik a tápszeres babákra is.

 

A kisgyermek étrendjének kibővítésével nem szabad sokáig várni, hiszen a sűrű kásák segítségével a gyermek megtanulja a rágást és a harapást, ami a beszéd és a fogak helyes fejlődéséhez szükséges. A túl hosszú idejű, tejjel történő táplálás önmagában egészségügyi problémákhoz vezethet az A- és D-vitamin, valamint a vas és a cink hiánya miatt.

 

Előkészületek

 

Kezdetnek vásárolnod kell egy magas és kényelmes széket, valamint néhány előkét, edényt, műanyag kanalat, szeletelőt, turmixgépet és mérőskálával rendelkező palackokat, hogy pontosan le tudd mérni az étel mennyiségét. Amíg a baba még nem ül (néhány gyermek csak 9 hónaposan sajátítja el ezt a képességet), állítsd a szék háttámláját félig ferde helyzetbe. Soha ne etesd a babát, ha fekszik vagy ha a feje hátra van döntve, mivel fennáll a fulladás veszélye.

 

Sikeres kezdetek

 

Kezdetekben adhatsz a gyermeknek reszelt főtt almát, burgonyát vagy sárgarépát. Az első napokban engedd, hogy hozzászokjon az új ízekhez és textúrákhoz, szóval néhány kanállal elég is lesz. Először adjunk egy kis tejet, majd jól szétnyomkodott pürét. Erre ideális idő a vacsora. Az új ételekkel történő esti etetés végbélnyomással, gyomorfájdalommal és ennek következtében álmatlan éjszakával járhat.

 

Ne felejtsd el külön-külön bevezetni az új ételeket, és várj 3-5 napot, mielőtt kipróbálnál egy másik ételt. Ez idő alatt figyeld meg a gyermeket. Ha bármilyen aggodalomra okot adó jel jelentkezik, mint például a kólika vagy hasmenés, ne adj új ételt a gyermeknek. Azonban, ha minden rendben van, néhány nap múlva új zöldséget is bevezethetsz. Egy kis idő elteltével a levesekhez többféle zöldséget (sütőtök, brokkoli, petrezselyem, cukkini vagy tök) is hozzáadhatsz és felhasználhatod a már elkészített levest is. A főtt zöldségekhez adjunk olívaolajat és búzadarát. Itt az ideje, hogy a csecsemő étrendjébe bevezessük a reszelt almát püré vagy gyümölcslé formájában.

 

Az etetés még simább kezdeteihez szerezd be a szükséges dolgokat itt: https://bit.ly/3x49PkN

Ajánló

Kaland ... játék ... félelmek?
Táplálkozás, mozgás, összhang.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Egyetlen szál sem fut véletlenül az életedbe. Nincs olyan, hogy csak úgy érzed, hogy szóba kell vele állnod, hallgatsz a késztetésre, megteszed, és annak nincs oka. Ha az érzéseid vezetnek, a sorsod vezérel.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!